4 טיפים לשימור ותחזוקת כלי המטבח שלכם בקלות ובאופן בר-קיימא

שימור ותחזוקה של כלי הבישול שלכם חשובים כדי להבטיח את תוחלת החיים והיעילות שלהם. חיוני להימנע משיטות מסוימות שעלולות לפגוע באביזרים שלך או לפגוע בביצועי המכשירים. להלן טיפים כיצד לטפל בחלק מהכלים הנפוצים במטבח.

1. קרשי חיתוך מעץ, מריות וכפות

מים חמים ומוצרי ניקוי קשים נוטים לגרום לאביזרים יקרי ערך אלה להתנפח, להתעוות ואפילו להיסדק. לאחר שטיפה יסודית של קרשי החיתוך, המריות והכפות, ייבשו אותם מיד בטפיחות קלות עם מגבת מטבח נקייה. שיטה זו שומרת על היושרה והאסתטיקה של הכלים שלכם תוך שמירה עליהם מוכנים ליצירה הקולינרית הבאה שלכם. הנה כמה טיפים:

  • שטפו אותם ביד עם מים חמים ומוצר ניקוי עדין.
  • יש לייבש מיד לאחר הכביסה כדי למנוע ספיגת מים מוגזמת.
  • אחסנו אותם במקום יבש כדי למנוע עובש וטחב.

2. דאגו לסכינים חדות

כדי לשמור על חדות הסכינים, סכיני הלחם ולהבים אחרים, הימנעו משימוש במדיח הכלים. למרות שהוא שימושי, למרבה הצער הוא יכול להקהות את הלהבים שלך או לפגוע בהם על ידי מגע עם כלים אחרים. הנה כמה טיפים לטיפול נכון בסכינים שלכם:

  • שטפו את הסכינים ביד עם סבון עדין וספוג לא שוחק.
  • יש לייבש מיד לאחר הכביסה כדי למנוע היווצרות חלודה.
  • כדי למנוע סכנת חלודה, מרחו קלות שמן צמחי על פני השטח לפני אחסון הסכין. זה יאריך את חיי המדף שלו ויאפשר לכם ליהנות מאיכויותיו ללא דופי במהלך כל הכנה קולינרית.

3. ניהול כלי פלסטיק

חום ודטרגנטים מהמדיח עלולים לפגוע בפלסטיק, מה שעלול לשחרר חומרים לא רצויים. כדי לשמור על איכות כלי הפלסטיק שלך ולמנוע שחרור של חומרים אלה, בצע את הטיפים הבאים:

  • בחרו כלי פלסטיק עמידים בחום, המסומנים באופן אידיאלי כבטוחים למדיח.
  • במידת האפשר, שטפו את כלי הפלסטיק במדף העליון של מדיח הכלים כדי למזער חשיפה ישירה לחום. »
  • שטפו ביד כלי פלסטיק עדינים במים חמימים ובחומר ניקוי עדין.
באותו נושא :  בחן את חוש ההתבוננות שלך על ידי מציאת 3 האלמנטים המבדילים בין שתי התמונות הללו!

4. טיפול בסירים ומחבתות נון סטיק

סירים ומחבתות מצופים נון סטיק נועדו להקל על הבישול מבלי להידבק, אך הם דורשים תחזוקה מיוחדת כדי לשמור על פני השטח שלהם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על אריכות ימים ויעילות של פריטי הנון-סטיק שלכם:

  • שטפו אותם ביד עם סבון עדין וספוג לא שוחק או מטלית רכה כדי למנוע שריטות של הציפוי. »
  • יש לשטוף היטב במים חמימים לאחר כל שימוש. »
  • יש לייבש לחלוטין לפני האחסון, שכן לחות עלולה לפגוע בריפוד לאורך זמן. »

על ידי ביצוע הטיפים הבאים, תוכלו להגן ולהאריך את חיי כלי הבישול החיוניים שלכם. לא רק שזה יבטיח את הביצועים האופטימליים שלהם, אלא זה גם יחסוך לך כסף על עלות ההחלפות. דאגו לכלי הבישול שלכם, והם ידאגו לכם בתמורה!

mm
פורסם על ידי Ruben

אחראי על מדור מבחנים ואתגרים. הניסיון שלי כפסיכולוג מאפשר לי לספק ניתוח והסברים לגבי הבחירות שלך במבחנים באתר זה.