מכירים את חוק המראה? פסיכולוג מספר כיצד אנו משתמשים באחרים כהשתקפות שלנו

בין אם זה חיוך מדבק של עמית או גירוי שנגרם על ידי התנהגות מוכרת, אנחנו מתמודדים כל הזמן עם ההשפעה של הסובבים אותנו. אבל מעבר לאינטראקציות היומיומיות הפשוטות האלה, האם יש פרספקטיבה שמאפשרת לנו להבין לעומק כיצד אחרים יכולים להשפיע על האופן שבו אנו רואים את עצמנו? הודות לפסיכולוג יושינורי נוגוצ'י, אנו בוחנים את הרעיון המרתק של חוק המראה. בספרו הוא מציע טבילה באופן שבו התפיסה שלנו את הזולת פועלת כמראה של הרגשות הפנימיים שלנו. אנו עומדים לגלות כיצד השתקפות חברתית-פסיכולוגית זו מציעה לנו נתיב זוהר לטוב יותר ידע עצמי והעשרת שלנו הערכה עצמית.

השתקפות של עצמך דרך עיניהם של אחרים

אילו תעלומות יכולה הסביבה שלנו לגלות לנו על עצמנו? הפסיכולוג היוקרתי יושינורי נוגוצ'י שופך אור על שאלה זו בעבודתו החדשנית: "חוק המראה". ספר זה בוחן כיצד אנו יכולים להבין הסביבה שלנו כמראה משקף את המצבים הפנימיים שלנו. פשוט על ידי התבוננות כיצד אנו מגיבים לעמדות של אחרים, אנו יכולים להתחיל מסע מרגש לקראת הבנה טובה יותר של עצמנו.

העקרונות החושפניים

חוק המראה מבוסס על ארבעה עקרונות מסקרנים: ההשתקפות שאנו רואים אצל אחרים, רוגז עם עמדות מסוימות, הניסיון להכחיש את מעורבותנו והנטייה לסרב להכיר בהתנהגויות דומות שלנו. עקרונות אלה יוזמים מודעות חיוני. לדוגמה, אם אנו מוטרדים מיהירותו של מישהו, זה יכול לחשוף את גאוותנו החבויה. חוק המראה מאתגר אותנו לא להיות בהכחשה אלא לחפש את הבסיס לתגובותינו.

היתרונות של גישה אינטרוספקטיבית זו

אימוץ חוק המראה יכול להיות טרנספורמטיבי. היתרונות משמעותיים:שיפור ההערכה העצמיתהתפתחותו שלאמפתיהשלא לדבר על ההזדמנות., צמיחה בידע עצמי. שימוש באופן שבו אנו מרגישים כלפי אחרים הוא כלי רב עוצמה כדי לעודד יציבה מנטלית חיובית יותר ולהתעמת בכנות עם חוסר הביטחון שלנו.

באותו נושא :  אשליה אופטית! העמידו את חוש ההתבוננות שלכם במבחן על ידי מציאת החיה בתמונה זו!

לשים את זה הלכה למעשה: מתיאוריה לניסיון

בדינמיקה של שימוש בחוק המראה, הכרה בעמדות המשותפות שלנו עם אלה שאנו מבקרים אצל אחרים היא צעד חיוני. כאשר אנו מתמודדים עם הקושי שלקבלת ההתנהגויות שלנואו שאנו רואים באחרים את מה שעשינו אידיאליזציה בעצמנו, זהו אות להזדמנות ללמוד ולשנות.,

כלים מעשיים להתבוננות עצמית

איך אפשר לעשות שימוש מושכל בחוק הזה? רשימת העמדות המטרידות אותנו באחרים היא תרגיל קונקרטי ראשון. זה יכול ללוות את ההשוואה עם הערכים שלנו,תרגיל הכרת תודה כתרופת נגד לציניות, ו עבודת ניתוח עצמי כדי לחדד את ההתבוננות הפנימית שלנו. אלו הם צעדים מרכזיים שהומלצו על ידי יושינורי נוגוצ'י כדי להדריך אותנו במסע אישי.

בקיצור, בין אם אנו רואים בחוק המראה מציאות מטרידה או הזדמנות לאבולוציה, השימוש בה על ידי הפסיכולוג ועל ידי עצמנו חושף את הפנורמה הרגשית והרגשית שלנו. חוק זה מוחק את גבולות ביתו ומשרדו של המטפל בכך שהוא מציע לכל אחד את המפתחות לביתו התפתחות אישית משלו.

mm
פורסם על ידי Ruben

אחראי על מדור מבחנים ואתגרים. הניסיון שלי כפסיכולוג מאפשר לי לספק ניתוח והסברים לגבי הבחירות שלך במבחנים באתר זה.