חיוני להשחיז את הסכינים באופן קבוע כדי לשמור על חדותן ולהקל על חיתוך המזון שלך. גלה במאמר זה כיצד להשחיז את הסכינים שלך בשיטה פשוטה ומקורית המבוססת על מרכיב שיש לכולכם בבית.
מדוע חשוב להשחיז את הסכינים?
שף טוב לעולם לא יסבול סכין עמומה על השיש שלו. כנ"ל לגבי בשלנים ביתיים שצריכים לדאוג לכלים שלהם כדי להבטיח חיתוכים מדויקים וללא מאמץ. השחזה מחזירה להב חד ויעיל לסכין, ואילו השחזה כרוכה בהסרת חלק מהמתכת מהלהב כדי להשיג קצה חדש וחד יותר. שתי הפעולות נחוצות כדי לשמור על הסכינים שלך!
מתי כדאי להשחיז את הסכינים?
כשהסכין כבר לא יכולה לחתוך בקלות מגבות נייר או עור עדין של עגבנייה, הגיע הזמן להשחיז. אל דאגה, הליך זה יכול להיעשות בבית, על ידי ביצוע כמה צעדים פשוטים.
החומרים והחומרים הדרושים:
- סכין השחזה קהה
- משחת שיניים
- קערת חרסינה או צלחת עם תחתית שוחקת
- מלח וחומץ לבן
- מברשת לשטיפת כלים
שיטת החידוד:
- שלב 1 יש למרוח כמות קטנה של משחת שיניים על שני צידי הסכין הנקייה.:
- שלב 2 שפשפו את להב הסכין עם משחת השיניים באמצעות מגבות נייר.: תערובת זו תיצור תגובה כימית שתהפוך את השחזת הלהב שלכם ליעילה יותר.
- שלב 3 תייקו את קצה הסכין בכיוון אחד בלבד, בזווית השחזה של 20 מעלות.: חזור על אותו הדבר בצד השני כדי להשחיז את שני צידי הלהב.
- שלב 4 (בונוס) כדי לשפר עוד יותר את התוצאה, אתה יכול לשים כמה טיפות של חומץ לבן וקורט של מלח בקערה.: לאחר מכן טבלו את מברשת הכלים בתערובת זו ושפשפו בעדינות את קצה הלהב. יש לשטוף היטב את הסכין לפני השימוש.
כך אתם מאריכים את חיי הסכינים האהובים עליכם וחוסכים זמן ויעילות במטבח. כל מרכיב תורם להצלחת שיטה זו, ולכן מומלץ לעקוב אחריו עד הסוף כדי לקבל תוצאה מושלמת וחדות ללא דופי!
מסקנה:
אל תחכו יותר כדי להחזיר את הסכינים שלכם לחיים עם הטריק הפשוט והמשתלם הזה, שיאפשר לכם להשיג להבים חדים תמיד. לא עוד בעיות חיתוך והסכנות בשימוש בסכינים משעממות! עכשיו אתה מוכן לבשל עם כל הידע של שף מוביל.