בגדים, באיזו תדירות אתה צריך ללבוש אותם לפני כביסה אותם על פי מומחים

בחברה העכשווית שלנו, לשאול את עצמנו את השאלה באיזו תדירות אנחנו מכבסים את הבגדים שלנו היא גם עניין אקולוגי וגם היגייני. כדי לעזור לכם למצוא את האיזון הנכון בין ידידותיות לסביבה לבין נוחות, שאלנו מומחים באיזו תדירות עליכם ללבוש את הבגדים שלכם לפני הכביסה.

ההשפעה הסביבתית של כיבוס בגדים

בין ההיבטים המזיקים הרבים של ייצור וצריכת טקסטיל, כיבוס בגדים מהווה חלק משמעותי מטביעת הרגל האקולוגית שלהם. אכן מכונות כביסה צורכות כמויות גדולות של מים ואנרגיהבעוד שחומרי ניקוי המשמשים לניקוי בגדים מזיקים לעתים קרובות לסביבה., לכן חיוני לקחת גורמים אלה בחשבון כאשר מחליטים באיזו תדירות לכבס את הבגדים שלך.

המלצות כלליות מהמומחים

לדברי המומחים שהתייעצו איתם, אין תשובה אחת שמתאימה לכולם לשאלה זו, שכן היא תלויה בסוג הבגד הנלבש, אופן השימוש בו והעדפות אישיות אישיות. עם זאת, עדיין יש כמה הכללות שעשויות להיות מועילות:

  • תחתונים יש לשטוף לאחר כל שימוש מסיבות היגייניות ברורות.
  • ה בגדים במגע ישיר עם העורכגון חולצות, חולצות טריקו וחולצות, יש לכבס גם לפחות כל יומיים, או אפילו מדי יום במקרה של הזעה כבדה או חשיפה למזהמים (למשל בסביבה עירונית).,
  • ה מכנסיים, חצאיות ושמלות בדרך כלל ניתן ללבוש מספר ימים לפני הכביסה, כל עוד הם אינם מוכתמים או מסריחים. ג'ינס, למשל, ניתן ללבוש במשך שבוע או יותר ללא בעיות.
  • לבסוף, מעילים, ז'קטים ובלייזרים הם בין הבגדים הכי פחות מבולגנים וניתן ללבוש אותם במשך מספר שבועות ללא צורך בניקוי, אלא אם כן יש כתם או ריח רע.

הנושא מבחינה בריאותית

בנוסף להשפעה הסביבתית, נקודת המבט הבריאותית היא קריטית גם כשמדובר בתדירות שבה יש לכבס בגדים. אכן חיידקים, וירוסים ומיקרובים אחרים מתרבים על רקמותמגביר את הסיכון לזיהומי עור ולהתפשטות מחלות.,

באותו נושא :  Google תסיר חשבונות Gmail שאינם עומדים בקריטריון זה כדי להישאר פעילים.

בהקשר זה, נראה חיוני למצוא מדיום מאושר בין אקולוגיה להיגיינה: מומחים ממליצים לכן באופן קבוע לשטוף בגדים במגע ישיר עם העורתוך התאמת תדירות הכביסה בהתאם לנסיבות (רמת הזיעה, פעילות גופנית, מקום העבודה וכו').

טיפים לריווח שטיפות מבלי להזניח את ההיגיינה

על מנת להפחית ככל האפשר את הזיהום והבלאי הנגרמים מכביסת בגדים, הנה כמה טיפים אקולוגיים ויעילים כאחד:

  • אווררו את הבגדים. כשאתם מגיעים הביתה אחרי יום בעבודה או בילוי עם חברים, שקלו להוציא את הבגדים מהארון ולחשוף אותם לאוויר הפתוח. זה יבטל ריח גוף וימנע צמיחה של חיידקים. זה יאפשר לך ללבוש את הבגדים שלך במשך כמה ימים לפני כביסה אותם.
  • בחרו בחומרים טבעייםכגון כותנה או פשתן, שהם נושמים יותר וסופגים לחות טוב יותר מסיבים סינתטיים., הם גם ישמרו טוב יותר על צורתם והמראה שלהם לאחר מספר שטיפות.
  • השתמשו בדאודורנט יעיל ועדין לעורעל מנת להגביל ריחות רעים הקשורים לזיעה ולמנוע גירוי בעור.,
  • טפל בכתמים במהירות על ידי מריחת מסיר כתמים מתאים על האזור הפגוע, לפני כיבוס הבגד במכונת הכביסה.

חלופות ידידותיות לסביבה לכיבוס בגדים

בנוסף או כחלופה לכביסה מסורתית עם מים ודטרגנטים כימיים, ישנן מספר טכניקות שניתן להשתמש בהן כדי לנקות את הבגדים שלך תוך מזעור ההשפעה הסביבתית שלהם:

  • כביסה יבשההמשתמשת בעיקר בממיסים אורגניים להסרת כתמים ולנטרול ריחות טקסטיל., ודאו שחומר הניקוי היבש שלכם מסומן כ"אקולוגי" כדי להימנע ממוצרים רעיל.
  • הקפאה. שיטה מעניינת במיוחד לג'ינס היא להכניס את המכנסיים לשקית ניילון ולשים אותם במקפיא למשך הלילה. זה יהרוג את החיידקים על הבד ללא שימוש במים או כימיקלים.
  • ניקוי בקיטורמשמש במיוחד עבור תחפושות ובגדים שבירים אחרים, המאפשר חיטוי טקסטיל ואידוי ללא מגע עם מים או ממיסים מזיקים.,
באותו נושא :  מעט מאוד אנשים מצליחים לפתור את המשוואה הזו על ידי הזזת שני גפרורים בלבד ב-20 שניות!

לסיכום, תדירות שטיפת הבגדים תמיד תהיה תלויה בהקשר, בהעדפות האישיות שלך, כמו גם בדרישות התברואתיות והאקולוגיות. הדבר החשוב הוא ללמוד להיות קשובים לצרכים של הבגדים שלכם ולהתאים את הרגלי הכביסה שלכם בהתאם.

mm
פורסם על ידי Ruben

אחראי על מדור מבחנים ואתגרים. הניסיון שלי כפסיכולוג מאפשר לי לספק ניתוח והסברים לגבי הבחירות שלך במבחנים באתר זה.